2016. szeptember 6., kedd

Az új szerelem: dry brush

Avagy minden női kontent-fóbiás meneküljön.


Nem is értem, miért nem próbáltam ki eddig a dry brush (száraz ecset)-technikát, amikor annyira, de annyira egyszerű... megkockáztatom, a legegyszerűbb módja a nail artnak.
Minden nail polish geeknek van egy kedvenc színe, amit nagyon - úgy értem, nagyon - szeret. Ez azt jelenti, hogy hiába van öt piros lakkja, meg fogja venni a hatodik, hetedik, sokadik piros lakkját, mert a nüansznyi, halandó szemmel észrevehetetlen különbségek számára teljesen egyedivé teszik a nyolcadik piros lakkot is. Azért hoztam fel példának a pirosat, mert nekem ez a legkedvencebb színem - nem tehetek róla, már a babakocsim is piros volt (mind a kettő!).:) Fel se merem sorakoztatni őket, hogy hányan vannak, de nem is érdekel. Mind gyönyörű, és még nagyon sok szép piros lakk van, ami rám vár.
Kérdezhetnétek, hogy akkor mi a lópikulát keres egy atomzöld manikűr képe itt. Hát azt, hogy a második kedvenc színem - meglepő módon - a zöld. Sose voltam egy zöld lány, meg is lepett, hogy mennyi zöld körömlakkom lett suttyomban - öhm, hááát, tizenegy, a nyomdalakkokat is beleszámítva. Hacsak nem lapul még valak.... jaj, a Wazowski. Tizenkettő - de ebben az átmeneti, tealbe-kékbe hajlóak is benne vannak, na.
Délelőtt kitaláltam, hogy a lábkörmeimre felfestem az összes zöld lakkom, nem érdekelt, hogy hülyén néz ki, leszarom-kedvemben voltam. A kézkörmeim (ahogy rendszerint lenni szokott) estére maradtak, és, miközben felváltva leveleztem Nitával, körmös videókat-lakkokat-swatchokat nézegettem, molyos frisst irtottam és megírtam a kupacos postot, egyik ötletből bomlott ki a másik, mert 1.) sosincs annyi időm a nail artra (vagy bármelyik hobbimra), mint amennyit szeretnék, 2.) akárcsak a következő olvasmány kiválasztásánál, mindig nyűglődök: jaj, ezt még nem is használtam, ez régen volt rajtam, de ehhez meg amaz nem illik, stb. Legyen szivacsos ütögetés. Nem, nyomdázás. Nem, ez lesz az! Dry brush, de nem ezekkel a színekkel. Nem fehérre, mert uncsi a fehér alapszín és a China Glaze fehérét fél óráig tart normálisan felapplikálni (valaki mondjon egy normálisan működő fehér lakkot). Legyen ez az Essence almazöld, úgyse volt még rajtam a mai napig, aztán meglátjuk, mi lesz, világos alapra sok mindent ki lehet találni.
Komolyan mondom, egy álom volt felkenni. Az ecsetnek az a része, amit fogsz, meglepően rövid, de marha könnyű volt dolgozni, akárcsak a lapított, széles ecsettel. Szépen terült, alig foltosodott és a legtöbb körmömön elég volt két réteg, ami világos színeknél ritka. És tényleg szép almazöld, nem is értem, miért nem használtam korábban. Még, jó, hogy van belőle egy halványrózsaszín is.:P Ezután fogtam egy sötétebb zöldet, és jöhetett a móka.
A dry brush-nak az a titka, hogy sivatagszárazra kell lesimogatni az ecsetet. Én a maton csináltam ezt, de megteszi tányéralátét vagy egyéb műanyag felület. Utána finoman, mintha félnénk hozzáérni a körmünkhöz, elkezdünk kapkodó mozdulatokkal csíkokat huzigálni, hosszában és/vagy keresztben. Jaj, de tetszett nekem, és elsőre ment, instant sikerélmény.
Mivel nekem semmi nem elég, jött a Juliette, ez a cifra gyönyörűség, kész rokokó palota, imádom a precious metal finist. Vele már nem volta olyan ügyes, de egy acetonos vattakoronggal lemartam a felesleget, ami el akarta takarni a zöld csíkokat - ezért is jó minden réteg fölé fedőlakkot tenni, ha javítani akarunk, nem kell legelölről kezdeni az egész hadműveletet.
Végül eszembe jutott, hogy van nekem egy újdonat zöld, metálos nyomdalakkom, a Fairy Forest a Color Alike-tól. Akkor kezdtem el más nyomdalakkok felé kacsintgatni, amikor megelégeltem, hogy a színes Mundók rendetlenkednek (kicsit hígítani fogom őket). Először a Juicy Tangerine-t vettem meg (mert a korallt is szeretem és sok színhez illik), aztán megláttam, hogy akciós a Fairy Forest, és nem bírtam otthagyni, olyan szép... zöld. Ne röhögjetek! Alapvetően nem szeretem a metálos lakkokat, valahogy taszítanak egész körmökre kenve, de itt, a pávatollal gyönyörűnek látom. Bénán nyomtam fel, igen, de gyorsan kell csinálni a nyomdázást, a bal kezemen így is fel akart válni - nyilván szükségem lesz előbb-utóbb egy átlátszó nyomdázóra. Egyébként mind a két nyomdalakk jól működik, a FF különösen, úgyhogy bátran fogok ezután CA nyomdalakkot venni.

Hossz idő óta ez az első nail art, amivel elégedett vagyok és úgy érzem, igen, ezt szerettem volna létrehozni. Az általam Alhambrának elnevezett nem volt ilyen, pedig a színei tetszenek:



Tetszik nektek a manikűr és az agyament szájmenésem?:))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése