2013. november 5., kedd

Olvasási tervek év végéig

Igen, ilyen is van, de nagyobbrészt komolytalan és elég vázlatos. Most listázós kedvem van, biztos az eső teszi.
Ahogy egy korábbi postban írtam, leteszteltem, hogy egy hónapban nyolc-kilenc könyvet olvasok el, maradjunk inkább a nyolcnál. Tehát kb. még tizenhat könyvre lesz idén időm, bár attól függ, melyek azok, amik sorra kerülnek.
Csak azokat írtam fel, amelyek többé-kevésbé biztosak:

November:
Audrey Niffenegger: Hollókisasszony Dan Simmons: Endymion felemelkedése Murakami Haruki: Kafka a tengerparton Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette? Patrick Rothfuss: A szél neve

Na, ez tényleg vázlatos.:) A Kafkának majdnem a felénél járok, a Hollókisasszony rövid, illusztrált és ahhoz képest kis méretű, szerintem ma este befejezzük a kedvessel. A Bernadette iránt már nagyon esz a fene, és a Kafka után jól fog esni egy csajos könyv. Az Endymion felemelkedését nagyon várom, mert belelestem a Vének háborújába és nagyon megkívántam a hangulatát. Az egyik könyv miatt kedvem támad a másikra, tök jó.
Nos, azért sem írtam fel novemberre többet, mert ezek közül három böhöm nagy, hét-és nyolcszáz oldalasak. Azt hiszem, ennyivel elleszek.

Decemberre nincsenek konkrét terveim (még), de szeretnék a hátralévő, maradék várólistacsökkentősök közül minél többet elolvasni, a Kafka és A szél neve is ezek közé tartozik.
Ja, és jó lenne befejezni a White Oleandert és Alekszandr Blok verseit is.

Nos, ha ezeket összeszámolom... ki is jön a tizenhat.:)

Nektek vannak még idénre betervezett olvasmányok?

Ui.: csak írok ide egy normál listát, hogy később visszanézhessem:
1. Te szent kék!
2. Hollókisasszony
3. Alekszandr Blok versei
4. White Oleander
5. Hován tűntél, Bernadette?
6. Kafka a tengerparton
7. Endymion felemelkedése
8. A szél neve
9. Csikágó
10. A temető könyve
11. Dorian Gray arcképe
12. Bársonytalpon oson a halál
13. Mielőtt elalszol
14. Úszó bordély
15. Odaadó hívetek, Surik
16. Egy jóházból való úrilány emlékei
17. Az idő térképe

Meg jó lenne az idén beszerzettekből minél többet elolvasni. De ha a fentieknek a fele se jön össze, hát le van szarva.:)

11 megjegyzés:

  1. Én már megtanultam, hogy a tervek azért vannak, hogy ne jöjjenek össze :D, de ettől függetlenül én is állandóan tervezek és listagyártó kisiparos vagyok másodállásban. Amit idén még mindenképpen szeretnék elolvasni az a Hideghegy, A történész, egy Poirot-történet, meg a Libri di Luca még nagyon érdekel (csak elég drága). Egy másik lista szerint Allendétől, Marqueztől, Joanne Harristől és A.Hoffmantól is kellene még olvasnom, sőt az Anna Kareninát is erre az évre terveztem...

    VálaszTörlés
  2. Szép listád van. Én karácsonyra tartogatom a Karácsonyi éneket és az Ódon ritkaságok boltját. Addig meg amihez kedvem lesz.

    VálaszTörlés
  3. Nikkincs: :DD
    Hű, neked is vannak terveid. A Libri de Lucával sztem várj, lehet, hogy karácsony előtt leakciózzák.
    Az AK szép nagy könyv, sztem nem lesz baj, ha átcsúszik jövőre.:)

    light: a Karácsonyi éneket én is akkor szeretném elolvasni, tavaly Andiamótól kaptam ajándékba. Meg a Szennyből az angyalt, nekem az a bejáratott karácsonyi olvasmányom.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem egészen ésszerű lista lett, be is tudod fejezni :) én sosem tudok úgy tervezni, hogy beleférjen, mert ezt is akarom azt is akarom, amazt is... :) végtelen a lista :)
    Idénre nem tudom miket akarok még... a megkezdetteket biztos, azono kívül még a várólistacsökkentősek közül egy párat, Jodi Picoult-t és Joanne Harrist. Esetleg még a Calderont :)

    VálaszTörlés
  5. Ó, hát én is sok mindent szeretnék, de tudom, hogy kb. ennyi fog beleférni.
    Annyi simán menni fog.:)

    VálaszTörlés
  6. Én tegnap vittem fel az ez évi olvasásaimat a Goodreadsre és megdöbbenve szembesültem a ténnyel, hogy csak 12 könyvet olvastam el eddig az idén (a tavalyról átcsúszókat nem számoltam). Persze tudtam, hogy ez egy ilyen nyomorúságos év, és nagyon keveset olvastam, de akkor is meglepett. A lényeg, hogy én már nagyon nem is foglalkozom az idénnel.
    De azért először volt egy olyan álom tervem, hogy elolvasok még nyolc könyvet, de aztán eszembe jutott mennyit kell még tanulnom.
    Szóval szeretném még elolvasni a Krakent (most olvasom és jól haladok, úgyhogy ez tuti), a Chance könyvek első részét, a Mitágó erdőt, és Alma Katsutól a Megtorlást, meg a Rózsa nevét.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kíváncsi vagyok a Bernadette-re :)

    VálaszTörlés
  8. Catriana: te se emészd már magad.:) Ez sajnos egy ilyen időszak, de majd később degeszre olvasod magad. Az a lényeg, hogy szereted a könyveket, az messze kisebb akármi, hogy mennyit olvasol el évente. Persze szar dolog, ha a muszájok (tanulás, munka stb.) ennyi időt elrabolnak a kedves tevékenységektől, de sok mindent nem lehet tenni ellene... sajnos.
    A Kraken isteni.:)) Áh, jókat szedtél össze. De léccilécci ne érezd rosszul magad a kevés könyv miatt.

    Zenka: én is.:)

    VálaszTörlés
  9. Én is mindig csinálok ilyet, de eddig még soha sem jött össze, úgyhogy inkább meg se próbálkozok. :D Ja és leszel szíves a Rothfusst előre venni. :D Előre is köszönöm! :P

    VálaszTörlés
  10. Jó-jó nem érzem rosszul magam miatta :D Mondjuk tényleg ennél nagyobb bajom sose legyen. Jövőre majd többet olvasok (ezt igazán nem lesz nehéz betartani, remélem).

    VálaszTörlés
  11. Christina: ennél is előrébb?! Meg kell várnom, hogy Gabye levadássza a könyvtárban, együtt fogjuk olvasni.

    Catriana: biztosan így lesz.:)

    VálaszTörlés