2014. október 18., szombat

Fecnipost - Mesefanatik

Ez az egyik új műfajom. A mesék.:D Nem olvasom őket olyan veszett mennyiségben, különösebben nem kutakodok utánuk, de néha annyira jólesik egy-egy ilyen kis semmi történetet elolvasni, hogy hihetetlen.
Látnotok kellene (vagy inkább nem), ahogy a két nagyon felnőtt Nokedli és Amadea a könyvtár gyerekrészlegén turkál, és puffog, hogy az Aranyhaj már megint nincs benn, és ugyan hova dugták az Egy kupac kuflit. Úristen, mindketten közelebb vagyunk a harminchoz, mint a húszhoz.:D Én könyvtárosi segítséget sem restellek igénybe venni, becsületükre legyen mondva, az újpesti Fszek-szekcióban mindenki nagyon kedves és még csak fojtottan se rázza őket a röhögés.

Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt - nekem miért nem mondta senki, hogy Findusz egy kismacska? Egy imádnivaló, zöld csíkos nadrágos-sapis kismacska? Ide nekem az össszes Finduszt! Meg a muklákat!







Alexander Steffensmeier: Liza leselkedik - asszem, ez inkább lapozó, a szöveg csak pár soros minden oldalon, de így is vicces (nincsenek nagy igényeim mesék terén:D). Liza nem kutya, hanem tehén - amikor elhangzott az a felkiáltás, hogy "Te buta tehén!", nagyon röhögtem -, aki halálra rémíti a postást. Láttam elég tehenet közelről, úgyhogy tuti hogy ha engem ijesztgetni egy, a franc hordaná oda ki a leveleket, az biztos.




Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg - nem volt olyan tartalmas, mint A királykisasszony, akinek nem volt birodalma, de legalább szép, lapozgatnivaló mesekönyv, imádom Sarah Gibb rajzait. És már megjelent A királykisasszony, aki nem mehetett el a bálba! És van benne egy Gotfried nevű macska!:)





Vincent Cuvellier: Emil denevért szeretne - epic mese, Lackfi János rímes magyarításával, annyira jó!:) Emil egy égetnivalóan eleven kölyök, olyan, mint Kázmér. A végső poén zseniális.







Vincent Cuvellier: Emil láthatatlan - ha már ott volt előttünk, Nitával ezt is elolvastuk. Remélem, a többi Emilt is kiadják, imádnivaló ez a kölyök.








Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére - a pécsi nyaralás alkalmával lapoztam végig a helyi Szandiban. Hihi.:D







Jill Tomlinson: A pingvin, aki mindenre kíváncsi volt - hármat olvastam JT megjelent meséi közül, már csak a gorillás van hátra. Ottó nagyon cuki kis pingvin, örülök, hogy nem ette meg egy bálna mondjuk. Huh.
Ja, és a könyvtárosok ismét nem röhögtek ki, a kedvenc nénim a legnagyobb természetességgel mondta, hogy és akkor még nálam van a kíváncsi pingvin. Így van, kérem.




Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) - a nagy kedvencem a listáról, bár egyetértek Gabye-val, inkább felnőtteknek való gyagya mese, és a gyagyát a lehető legpozitívabban értem. Annyira tetszett, hogy amikor Nokedli is elolvasta a könyvtárban, ismét bele-beleolvasgattam.






Dóka Péter: A kék hajú lány - azért ez fájt egy kicsit. Fájt, de szükség van az ilyen történetekre, amik érthetően elmesélik a nem habos-babos dolgokat. Lakatos István illusztrációi nagyon passzoltak a sorokhoz, úú, emlékeztek az orvosi rendelők narancssárga, műanyag székeire? Na, még az is benne van. Igazi magyar mese.






Jill Tomlinson: A cica, aki haza akart menni - neem, nem ez volt a kedvencem JT meséi közül, ne is ábrándozzatok arról, hogy kitaláljátok. De nagyon bírtam Szuzit, aki hőlégballonnal kerül át Angliába, tisztára meghatódtam, mennyire szeretne hazajutni a gazdáihoz. Sémmoááá, basszus.:))






Dániel András: Egy kupac kufli - na, ez már inkább gyerekeknek való (nem mintha értenék a témához). De Nokedlivel haláljól szórakoztunk ezeken a kis lényeken.:) És minden oldalon van egy repülő a lap jobb vagy bal felső sarkában! És feltűnik Imikém, a bádognyúl!





Rob Scotton: Russell, a bárány - édi lapozó, biztos jól betölti a szerepét, mi inkább a rajzokon röhögtünk.








Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék - ott hevert az egyik asztalon, szerintem teljesen érthető, hogy ezt el kellett olvasnom. Kár, hogy nem írtam ki néhány idézetet. Éljenek a macskák!







Jill Tomlinson: A bagoly, aki félt a sötétben - ez volt a kedvencem Tomlinsontól, a bagoly szülőknek nagyon jó a humora, és van benne egy fekete macska is, Orion!
Amúgy tetszenek Anna Laura Cantone rajzai, de mi az a kényszer nála, hogy mindenkinek hatalmas ormányt rajzol? Még Orionnak is, holott mindenki tudja, hogy a macskáknak van a legédesebb, legpirinyóbb orra a világon?

Hű, milyen sok mese.

11 megjegyzés:

  1. Jééé, az újpesti Fszekbe jártok? :o
    Most tökre kedvem lett mesét olvasni. Lehet ha legközelebb várnom kell valakire (mostanában mindig várnom kell valakire :P) beülök egy boltba és mesét olvasok ;)

    VálaszTörlés
  2. Aha, miért?:)
    Abszolút jó ötlet, én a Kicsibácsit meg a hazamenős cicát olvastam ott, Nitával meg a két Emilt.

    VálaszTörlés
  3. Mi Finduszt először a tévében láttuk rajzfilmként, és első nézésre teljesen beleszerelmesedtünk. Csak ezután láttuk, hogy könyvben is megvan és akkor teljesen kész voltunk. Mindet megvettük. És imádjuk! Rengeteget és tényleg rengeteget mesélek(tem) belőlük a gyerekeknek és a mai napig nagyon sokat lapozgatjuk, mert még mindig találunk benne olyan részleteket, amiket eddig észre sem vettünk. :) Egyébként majd mindegyik mesekönyvet ismerjük azok közül, amiket felsoroltál, és mind-mind nagyon szép és jó kis könyvek. :)

    VálaszTörlés
  4. Gimis koromban oda jártam (újpesti gimis voltam), csak ezért :) utáltam, vissza nem mennék :) (tipikus "lázadó gimis vagyok, utálom a könyvtárat, ne mondja meg senki,mit olvassak" történet :D)
    Még jó, hogy a kerületi FSZEK konkrétan szemben van a házunkkal, már csak le kéne vonszolni a hátsóm visszairatkozni :P

    VálaszTörlés
  5. Szilvamag: mese is van? Tök jó.:)
    Kiválogatom a javát.:))

    Ilweran: na, ha én képes vagyok egy órát utazni érte, akkor tessék csak oda lemenni.:)

    VálaszTörlés
  6. Én is remélem, hogy lesz még lehetőségünk újabb Emileket együtt olvasni. :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj, hát én meg még csak most olvastam eztet!
    Mesét olvasni jó! Mikor megyünk legközelebb? :D
    Szerintem egyébként semmi furcsa se nincsen benne, hogy fölnőttként is olvasunk meséket. Elvégre akik írják is fölnőttek, hát nem? :)
    (Kuflik! Marcipánt termő növényzetet akarok a szobámba be!)

    VálaszTörlés
  8. :D Nem tudom, én most egyelőre eltelítődtem mesékkel, de te csak menj nyugodtan.
    Ezt a logikát.:))) De így van.
    (Én sütifával is beérném.)

    VálaszTörlés
  9. Hát most még én se :D Majd novemberben. Akarok kihozni egy Kázmér és Hubát :))
    (Az nálunk ma diós mókusokat és kókuszos sünöket termett. Már rosszul vagyok, annyit ettem, de nehéz abbahagyni :)

    VálaszTörlés