2014. július 28., hétfő

Holmi ruhák (vigyázat, lányos post)

Nagyon nem könyves, de legalább katacita örülni fog a bjuti kontent miatt.:)

Tegnap úgy indultam el, hogy elolvasok a Libriben két mesekönyvet - mostanában rákaptam az olvasásukra, idén tizenhármat daráltam be, egyáltalán nem bugyuták, ráadásul gyorsan lehet velük végezni -, körbeszimatolok a Cédrus piacon (avagy keressünk a Fény utcainál olcsóbbat-projekt), veszek kenyeret, meg nézek cipőt hűvösebb, esős időszakra, mert nincs átmeneti topánkám, a csizma után rögtön a balerina és a papucs jön. Nem, nem fogok beruházni egy gumicsizmára, iszonyatosan mutatna a lábaimon, ill. a lábaim mutatnának iszonyatosan gumicsizmában.

Ebből az lett, hogy vettem egy nadrágot, pólót, kardigánt, övet (én, aki utálja az öveket, mert repülőtérnyi csípője van), körömlakkot (mondtam!). De legalább a kenyér nem maradt ki.

Mindenki ilyen vékony, pizsamaszerű naciban járkál. Egyre jobban szeretem a szoknyákat, de a nadrág a kedvencem, 30 fokban viszont nem vagyok hajlandó normál vastagságú farmert vagy bármit hordani. Nem szeretek beállni a sorba - pl. világéletemben imádtam a csillogó szandálokat, ezen a nyáron mindenki ilyet hord, én meg a hülyeségem miatt szívatom magam és ezt a szimpla fekete papucsot vettem. Mellesleg lustaságom révén a belebújós cipők híve vagyok -, de egy ilyen nadrág egyszerűen kellett, még a kedvesnek is tetszik, pedig tényleg pizsamának tűnik.:) Ez volt az egyetlen normál árú és nem csiricsáré darab, úgy örülök neki.
Másnap a nadrágban battyogtam el az edzésre - jól megmutattam magam a Fogarasi útnak -, még mindig tök jó hordani. Kifelé azonban elbizonytalanodtam, három fickó is úgy megbámult, mintha valami különös állat lennék. Ennek lehetett oka a pizsama, a vörös arcom (éljen a szauna), a szanaszét álló hajam, esetleg a kezemben lévő könyv. Fura volt, ott engem általában levegőnek néznek, én vagyok az egérke. Na, mindegy, nekem tetszik, a kétajtós szekrények meg menjenek a fenébe.

A piros póló azért kellett, mert alig van piros felsőm, utálatos dolog, ha az ember ízlését, önkifejezési vágyát vagy mi a fenét szabotálja a divat. Ja, eredetileg sima ujjatlan felsőket akartam venni, amiket 1290 Ft-ért árultak, hát már mutatóban sincs belőlük, az egész bolt tele volt télikabátokkal meg pulcsikkal.
A sötétkék kardigán a hűvösebb esték ellen véd. Feketét szerettem volna, de ezek a némberek elvitték az összes S-est (tök durva, hogy mennyi S-méretű ruhám van, régebben mindig M-es vagy L-es kellett), és választhattam a kétféle szürke, a bézs, a vad zöld, a rózsaszín és a sötétkék között.
Egyébként három másik kardigánom van, de a fehér kinyúlt, a zöldet csak a hasamon tudom összegombolni (ezért összetűzöm a gyíkos brossal), meg egy világoskék, de az 3/4-es ujjú és tök vékony. Szörnyű problémák ezek, kérem.

Az öv 990 Ft volt, és a kedves már nyüstölt párszor, hogy vegyünk nekem övet, mert néhány szoknya körbeforog rajtam. Volt egy olcsóbb meg szebb, 590-ért, de abból már csak XL-es volt, ami kétszer körbeért a derekamon. Igen, a némberek ebből is elvitték a normál méreteket.

Nem ide tartozik, de múlt vasárnap fantasztikusan elestem a buszon, a hülye sofőr azt hitte, még átér a sárga lámpán, aztán azt vettem észre, hogy a padlón ülök a fehér sortomban. Olyan simán csusszantam le az ülésről, mint a vaj az asztalról, de a gyönyörű, sárgászöld foltok a karomon és a csípőmön fájnak.

Megint más: edzés után mindig szaunázok vagy tíz percet, sztimi szerint ezért nincs izomlázam. Nagyon sokáig nem mertem kipróbálni, mert a melegebb, párás fürdővíztől is rosszul leszek, de rájöttem, hogy a párával van a bajom, a meleget egész jól bírom kb. 100 fokig. Irtó jólesik az a tíz perc nyugalom, mert általában egyedül vagyok a parányi sütődobozban, de elsősorban az a célom, hogy a bőröm tisztuljon. Amit nyertem a hajammal és a körmeimmel, azt az arcbőrömnél veszítettem el, tinédzserkoromban jóformán csak a kisbalta maradt ki az orvoslások közül. Az utolsó reményem a gyógyszer volt, de ha segített is, csak nagyon minimális mértékben. A rendszeres szaunázás mellett azzal hitegetem magam, hogy igen, sokkal jobban néz ki, amit vicomte meg is erősített - miközben simogatta a hátam, tök jó.:D A hátamat ritkán tapizom és fürkészem, de ha azon a tájékon segített a fővés, akkor talán az arcomon is.


10 megjegyzés:

  1. Még sosem mertem kipróbálni a szaunát, félek tőle... meg attól is, hogy más emberekkel együtt kellene ott lenni :) remélem, hasznos lesz bőrileg.
    Agyf*szt kapok attól, hogy ilyenkor már ballonkabátokkal meg pulcsikkal vannak tele a boltok. Kész csoda az is, hogy tudtam venni szandált kb egy hete. A kék kardigán nagyon tetszik, szép a színe, imádom a sötétkéket!

    Mennyi társas!! :D:D

    VálaszTörlés
  2. Vicces, mert én is nemrég vettem pizsamanadrág-szerűséget, tegnap vettem fel először, és imádom, annyira kényelmes.
    Vallj, milyen lakkot vettél? :))

    VálaszTörlés
  3. katacita: attól félsz, hogy rosszul leszel?
    Nekem eddig egyszer volt rossz tapasztalatom, a régi edzőterem szaunájában, bejött két paraszt és hangosan beszéltek, de hálistennek hamar kimentek.
    Már szandálok sincsenek? Grrr, ezek megőrültek.
    Köszi.:)

    Hát, van vicomte-nak néhány.:)

    Nita: jaja, nagyon kényelmes.:)) Te hol vettél?
    Ja, csak ajándékba vettem, ezután fogok magamnak.

    VálaszTörlés
  4. Edzés után amíg délután jártam én is mindig szaunáztam, meg úszás után is. Imádtam. Nagyon jót tesz tényleg az izomláz ellen! Most reggeli edzésre járok, így nincs időm szaunázni és hiányzik is :((((( Csinik a cuccok, és mondtam már de imádom a bjúti posztjaidat? :D Pizsi gatyám nekem is van, imádom. annyira szellős, és kényelmes, hogy legszívesebben abban aludnék. A Kamiöben (nem tudom leírni úgyse) vettem még télen, vmi 2 ezer pénzért, alig vártam hogy meleg legye hogy hordhassam. Milyen edzésre jársz? Terem vagy vmi közös ugrabugra?

    VálaszTörlés
  5. :(( Néha sem tudod beiktatni, esetleg edzéstől függetlenül?
    Azért az kemény, hogy munka előtt még sportolsz is, én meghalnék tőle.:D
    Azt hiszem, igen, köszi.:))
    Á, igen, pontosan, kényelmes, jó az anyaga, nem szorít, én is imádom, legszívesebben vennék még egyet.:D Az enyém 3ezer volt (volt olcsóbban egy fekete alapon zöld mintás, de inkább valami natúrabbat akartam).
    Szimpla konditerem, utálok ugrálni és nem is bírom. Te mire jársz?

    VálaszTörlés
  6. Most eszembe jutott életem első szauna-élmény, amikor kiderült, hogy a német nyugdíjas turisták magasról tesznek arra, hogy mikor van a napi két kötelezően fürdőruhás óra a szaunában... :I

    VálaszTörlés
  7. Bocsi, felváltva röhögök és pfujjogok.:D Nekem-nekünk eddig csak két bunkóban volt részünk, akik hangosan beszéltek, de a sztriptíztől még megkíméltek minket, és ez remélhetőleg így is marad.

    VálaszTörlés
  8. képzeld, én tele vagyok ilyen vékony, nyári lenge (török)gatyókkal, mindenféle színben és mintában. azért is szeretem, mert tök kevesen hordanak ilyet és igen, időnként lepizsizem magamat is, de nagyon bírom őket. van párducmintás, zöldes, barnás, bézses, fekete alapú és mind mintás. még egy pirosas árnyalatú is jó lenne :)

    VálaszTörlés
  9. Fura, én pont az ellenkezőjét vettem észre.:) Majd én is szeretnék még ilyet, de általában kicsit drágák. Örülök, hogy sikerült megtalálni ezt a fekete-fehéret, mert a nagyon mintással bajban lennék, hogy milyen felsőt vegyek fel hozzá.

    VálaszTörlés