2012. május 6., vasárnap

Új kívánságlistás könyvek

Hiába járkáltattak (szigorúan terápiás céllal) szombaton egy rakat antikváriumban, nem vettem semmit - de csak azért, mert nem találtam olyat, amire égető szükségem lett volna, vagy, ha ilyen delikvensre bukkantam, megkönnyebbült sóhajjal nyugtáztam, hogy már a polcomon pihen -, ettől függetlenül a kívánságlistám folyamatosan gyarapszik, ez csak néhány ínyenc mazsola róla:


 Arra is gondoltam, hogy a vásárlás elvonási tüneteként jelentkezik az, hogy megkívántam egy növényes könyvet, ám belelestem a boltban és ha nem négyezer forint lenne, lehet, hogy elhozom. Művelődés, látókör-szélesítés, na.
A sok rossz tapasztalat ellenére is reménykedem, hogy vannak még jó vámpíros könyvek, és Hanna olyan jókat mesélt erről, hogy muszáj volt felpakolnom őt is. A címe nagyon szép, a borítója kevésbé, és magyar, extrán kíváncsi vagyok rá.
Ez a cím. Ez a borító:D A fülszöveg tovább csigázott, és amúgy se olvastam még Sztrugackijéktól semmit.
A gazok mellett a másik kirívó érdekesség, egy mesekönyv. Soha nem hittem volna, hogy érdekelni fog ez a műfaj, de olyan érdekesnek tűnik...
Hopp, még egy vámpíros, soha nem lesz belőlem igazi sznob. Régóta várom ezt a könyvet, és nagyon bízom Essex írókájában - ha három könyve tetszett, ez sem lehet annyira rossz. És Mina Harker szemszögéből íródott. Egyébként még mindig várni kell, ha jól emlékszem, az év második felében jelenik meg.
Rá nagyon kíváncsi vagyok, amióta Lobo bejegyzést írt róla, de egy kicsit félek is a csalódástól... tudjátok, "mindenkinek-tetszik-csak-nekem-nem"-attitűd. A bugyirózsaszín hátsó borító azért elég gáz.
Szerelmes vagyok Zafón stílusába, ha az Ulpius a pornós ötven szürkés izét fogja nyomatni állandóan, ahelyett, hogy ezt kiadná, akkor ők száz árnyalatban fognak tarkállani, és nem az örömtől. A Librinél 25-ére van kiírva, harrrr.
  Vele kb. egy órája találkoztam, a kedves Pöfivonat pakolta fel az egyik polcára. Külsőre és névre is roppant csinos, de ha a főhős Oscar Wilde-dal és Pasteur-rel nyomoz, annak olvasása mindenképpen megfontolandó. Asszem, tizenötödikén várható.



6 megjegyzés:

  1. Nahát, hogy megszaporodtak a századfordulós nyomozós könyvek. Gyorsan át kell térnem mondjuk a bokszolós scifire, még mielőtt uncsi lesz a téma. Lehet, hogy már el is késtem :)

    VálaszTörlés
  2. Pikszi: vagy a sci-fit és a krimit ötvöző regényekre:)

    VálaszTörlés
  3. Az a baj, hogy nem tudnék röhögés nélkül űrhajókról és fénykardokról írni :)

    VálaszTörlés
  4. Pedig Veron milyen jól mutatna egy fénykarddal:D

    VálaszTörlés
  5. Alapvetően ez a magyar vámpíros könyv sem fogja megújítani a vagány vámpírvadász nős alzsánert, de legalább szórakoztató és tényleg üdítően magyar málnapálinkától és töketlenkedő bürokratáktól kezdve az albérlet és a bölcsészdiploma értéktelensége felett kesergő főhősnőig. :D

    VálaszTörlés
  6. Ó, nem várok én világmegváltást:) Ha elszórakoztatjuk egymást, akkor nagyon jóban leszünk.

    VálaszTörlés