2012. április 1., vasárnap

Érdekesnek kinéző megjelenés

A Molyon már karcoltam (a Merítés miatt), de ide is kiteszem, mert nagyon keveseknél láttam kívánság-és várólistán, pedig érdekes könyvet szimatolok:



A borítójáért egyszerűen megveszek. Hogy mikor fogom elolvasni, azt nem tudom, megvenni max a következő Európa-akcióban tudom, ami jó soká lesz, de nem is baj az nekem.

Ez a fülszövege:

"Patty és Walter Berglund régebben St. Paul városának dzsentrifikálói közé tartoztak – ők voltak a lerobbant belvárosi lakónegyed első csinosítói, a leggondosabb szülők, a bionemzedék úttörői. Patty eszményi szomszéd volt: mindig meg tudta mondani, hol kell leadni a kimerült elemeket, hogyan lehet rávenni a rendőröket, hogy tegyék a dolgukat. Irigylésre méltóan tökéletes anya volt, férje álmainak asszonya. Walterral, a környezetvédő jogásszal, a biciklin munkába járóval, az elkötelezett családapával kivették a maguk szerény részét abból, hogy jobbá legyen a világ. 
Ám most, az új évezredben Berglundékat hirtelen csupa rejtély övezi. Miért költözött át tinédzser fiuk az agresszíven republikánus melós szomszédékhoz? Miért vállalt állást Walter a természeti rekultivációval álcázott külszíni szénfejtésnél? Hogy kerül már megint a képbe Richard Katz, a bogaras rocker, Walter hajdani évfolyamtársa és legjobb barátja? És főleg: mi történt Pattyvel? Miért lett a Barrier Street legfényesebb csillagából egyszeriben egészen másfajta, kellemetlen szomszéd, dühöngő fúria, aki szinte a kandi utca szeme láttára esik szét?
A „Szabadság” hatalmas, poszt-updike-i amerikai családregény modern szerelmekről és házasságokról, egyszerre komikus és tragikus feltérképezése a szabadság fogalmával és gyakorlatával együtt járó kísértéseknek és terheknek: a tinédzserszex mámorának és izgalmainak, a középkorúság hirtelen megbillenő kompromisszumainak, városi létnek és pusztuló természetnek, a birodalomépítés nyomasztó súlyának. Hogyan éljünk, szeressünk, boldoguljunk egyre zavarosabb világunkban: az amerikai nagyregények örök kérdései, új, nyersebb megvilágításban.
Jonathan Franzen 2010-ben megjelent, tíz évig készült műve hatalmas sikert aratott világszerte, s a 21. század meghatározó amerikai regényévé vált, korábbi, 2001-es, The Corrections című könyvével együtt – amelynek fordítása hamarosan szintén megjelenik az Európa Könyvkiadónál."

Maga a szerző nem mindennapi jelenség, Lobónál láttam néhány linket, akit érdekel.

Megjelenés: április 2., Európa, ja, és 640 oldal

Ui.: hihi, már négy emberrel gyarapodott a könyvre kíváncsiak száma:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése